Rippijuhlat

 

Rippikoulun voit kokea vain kerran elämässä!

 

Rippikoulu on kirkon antamaa kasteopetusta. Lähetyskäskyssään Jeesus käski kastaa ja opettaa. Rippikoulun tavoitteena on, että rippikoululainen vahvistuu siinä uskossa, johon hänet on kastettu, kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen, elää rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulu huipentuu konfirmaatiojumalanpalvelukseen, joka on rippikoulun päätösjuhla. Se on rippikoulun käyneiden nuorten oma juhlamessu, mutta myös kotien, kummien, sukulaisten ja koko seurakunnan yhteinen juhla.

Konfirmaatiossa nuori tunnustaa itse kristillisen uskonsa, johon hänet on kastettu. Kasteessa vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen lapsen puolesta, nyt hän on itse pääosassa. Uskontunnustuksen jälkeen konfirmoitavat polvistuvat alttarikaiteen ääreen ja heidät siunataan. Siunausta ja Jumalan huolenpitoa kuvaa kätten päällepaneminen, johon myös kummit voivat osallistua aivan kuten kastejuhlassakin. Siunaamisen jälkeen nuoret laulavat oman konfirmaatiolaulunsa.

Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtäviin ja oikeuden osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen antaa mahdollisuuden myös kirkkohäihin.

Rippikoulusta kerrotaan lisää nuorisotyön omilla sivuilla mukaan.netLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso tästä videosta vinkit rippijuhlapukeutumiseen!

YouTube-video

Nuoret albat päällä ristikulkueessa ulkona.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen