Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Meitä ei kiinnosta, kuinka paljon kukin lahjoittaa rahaa, vaan se, että mahdollisimman moni on mukana HYVÄLLÄ MIELELLÄ. Tule siis mukaan, sillä AUTTAMINEN ON IHANAA. Kokeile itse!

Keräysvarat käytetään mikkeliläisten, suomalaisten ja ulkomaille katastrofialueiden lasten ja nuorten koulutuksen tukemiseen.

Voit osallistua keräykseen haluamallasi tavalla.

Auta meitä auttamaan! Haasta ystäväsi tai työporukkasi mukaan keräykseen. Ilmoittaudu lipaskerääjäksi vaikkapa tunniksi ja saat uuden elämänkokemuksen kohdatessasi ihmisiä. Tule mukaan tapahtumiin!

Yrittäjille tarjoamme tilaisuuden olla mukana varmistamassa tulevaisuuden työntekijöitä omallekin paikkakunnalle.

Kiitos ihan jokaiselle!

Betoniseinä, jossa kulkee portaat ja lukee teksti Koulu ei oo köyhäle.

Tule mukaan, omalla tavalla

Uusia kokemuksia, auttamisen onnea, Yhteisvastuu-nyyttärit, peli-ilta? Ilmoittaudu vaikkapa lipaskerääjäksi ja kohtaa ihmisiä hyvällä asialla. Lähimmäisenrakkauden kansanliikkeeseen on helppo tulla mukaan, omalla tavalla.

Poimi tästä itsellesi sopiva tapa olla mukana

• Yhteisvastuukeräyksen tilisiirtolomakkeella/ maksupainikkeella voit osallistua keräykseen helposti haluamallasi summalla.
  • Koe jotain uutta: kohtaa ihmisiä ja ilmoittaudu lipas- tai listakerääjäksi. Ota vaikka kaverikin mukaan! Laita viestiä tai soita meille, yhteystiedot sivun alalaidassa.
  • Haasta ystäväsi tai työporukkasi mukaan keräykseen. Kerro keräyksestä muille.
  • Järjestä ihan omat Yhteisvastuu-nyyttärit, -biljardikisa, -runoilta, – iltalenkki, tai vaikka käsityöharrastajien kokoontumisajot. Mikä mahtava syy tavata ystäviä, harrastusporukkaa tai ihan ventovieraita!

Voit halutessasi tilata meiltä tilisiirtolomakkeita tai tulostaa tilisiirtolomakkeen tästä, tilata julisteita ym. materiaalia jaettavaksi tapahtumassasi. Yhteystiedot sivun alalaidassa, soita tai laita meille viestiä!

Lapsen tennarijalat asfaltilla, kuvatekstinä Haaveet katuu.

Yrityshaaste käynnissä!

Yrittäjät ja yritysjohtajat! Yhteisvastuukeräys tarjoaa yritykselle positiivista julkisuutta ja tilaisuuden auttaa.

Ilmoittaudu mukaan ja haasta muita yrittäjiä ja yrityksiä

1. Lahjoita haluamasi summa tilisiirtolomakkeella tai maksupainikkeella

2. Ilmoita yrityksesi nimi yhteisvastuun kantajien listaan ja haasta muita yrityksiä, ota yhteyttä Hannele Häkkiseen tai Mevi Sensioon

3. Paluupostissa saat meiltä Yhteisvastuu-kunniakirjan, jonka voit julkaista yrityksesi nettisivuilla, somessa tai vaikka näyteikkunassa

Yhteisvastuuta ovat jo kantamassa seuraavat yritykset:

Osuuskauppa Suur-Savo, joka haastaa Suur-Savon Osuuspankin, Suur-Savon Sähkön ja Kaakon viestintä Oy:n
Rejlers Finland Oy, joka haastaa Mipro Oy:n
Otavan Nahka ja Tekstiili, joka haastaa Taito Itä-Suomi ry:n
Mainostoimisto Aalto Oy, joka haastaa Verkkoverstas Ay:n
Mainostalo Mainospuu Oy, joka haastaa Jukurit HC Oy:n
Mikkelin Mediaali Oy, joka haastaa Tuotantoyhtiö Hermoryhmän
Siivouspalvelu Siivex
Radio Mikkeli
Jalkahoitopalvelu Anne
Kauniiksi luotu
, joka haastaa Kojootti Designin

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan 20 prosenttia oman seurakunnan diakoniatyöhön, 20 prosenttia valtakunnalliseen Kirkon diakoniarahastoon ja 60 prosenttia Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Keräyskulut ovat noin 20 prosenttia.

Mikkelissä diakoniatyön ja Kirkon diakoniarahaston kautta tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua mm. maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Katastrofirahaston kautta tuetaan lasten koulunkäyntiä, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja.