Elämäsi pappi Osmo jääkiekkotamineissa sekä työasussaan. Kuvassa myös teksti: Osmo, elämäsi pastori. Ota haaste vastaan ja etsi itsellesi luottopappi!ja

 

Elämäsi pastori

Pappi sai kahvia juodakseen
minä vuodessa kolme kuolemaa
     tummuneet silmänaluset ja sydämen
     huutavan hiljaisen hauraan
mietin voiko se mustatakkinen
pantapaita sieltä jostain
      ymmärtää lasin mustaa kalvoa, minua
Käsi kaataa maitoa, pysähtyy perhosena
ja silloin minä itken. 

Pappi on ehkä seurakunnan tutuin työntekijä. Hän on läsnä elämän käännekohdissa: kasteessa, häissä ja hautajaisissa. Papin voi tavata joulukirkossa ja torikahvilla, paikallislehdessä ja sairaalan käytävillä. Papit ovat mukana rippikouluissa – myös aikuisille suunnatuissa – ja rukoilevat yhteisten asioiden puolesta viikoittain messussa.

Tiesitkö, että pappi on sinua varten myös arkesi asioissa? Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa on 20 seurakuntapastoria, joiden puoleen voit kääntyä kaivatessasi esirukousta tai sielunhoitoa. Papilla on vaitiolovelvollisuus, joten voit huoletta keventää mieltäsi ja jättää huolenaiheesi Isän Jumalan hyvään hoivaan. Aina puheenaiheiden ei tarvitse syleillä taivaita, vaan voit jutustella myös arkisemmista asioista – siitä, mikä sinulle on merkityksellistä, iloa tuovaa tai mieltä liikuttavaa. 

Ota haaste vastaan ja etsi itsellesi luottopappi! Ehkä saat elämänmittaisen matkakumppanin, joka voi kulkea mukana matkallasi sen eri vaiheissa kuunnellen, rohkaisten ja palvellen. 
 

YouTube-video

Ota yhteyttä seurakuntamme papistoon!