Surun ja sairauden kohdatessa

 

Sairaalasielunhoito

Oma tai läheisen sairastuminen, kipu ja luopuminen herättävät monenlaisia tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä. Sairaalasielunhoitajan kanssa voi pohtia näitä asioita ja tavoittaa tunteita. Vaikka vastauksia ei aina ole, on kysyminen ja asioiden ääneen sanominen tärkeää. Sairaalasielunhoitaja kohtaa potilaita ja heidän läheisiään sekä sairaalan henkilökuntaa kaikissa elämän muutoksissa.

Sairaalasielunhoitajalla on ammatilliset ja vuorovaikutukselliset taidot etsiä ihmisen kanssa hyvinvointia sekä omaa tilaa niin pyhässä kuin myös pahassa. Sielunhoito tapahtuu ihmisen elämäntilanteen ehdoilla. Siinä voi olla keskustelun lisäksi rippi, ehtoollinen tai rukoushetki.

Sairaalasielunhoitajaan saa yhteyden soittamalla, sähköpostilla, kaupungilla kohdatessa tai pyytämällä henkilökuntaa järjestämään tapaamisen.

Sairaalasielunhoito toimii Mikkelissä Keskussairaalassa, Keskussairaalan osastoilla Kyyhkylässä, kaupungin terveyskeskusosastoilla ja Moision sairaalassa ihmisen uskontokunnasta ja kotipaikasta riippumatta.

Sairaalasielunhoitajien yhteystiedot

Sairaalasielunhoito pitää sisällään mm. sielunhoitoa, sairaalasielunhoitoa, yksityisiä ehtoollisia, hartaushetkiä, ryhmätoimintaa ja koulutusta. Palvelukuvaukset pohjautuvat kirkkohallituksen asiantuntija Virpi Sipolan luomiin kuvauksiin.

Anna palautetta

Sururyhmät

Sururyhmät on tarkoitettu heille, joiden läheisen kuolemasta on aikaa noin 3-12 kk. Ryhmässä voi käydä läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita, keskustella ja kuunnella, jakaa ajatuksiaan tai olla vain hiljaa.

 

Tiedustelut sururyhmätoiminnasta
Tarja Nousiainen p. 0400 143 257
Hannele Salo p. 0400 143 253
 

Sairaalapastorit
Maija Haaparanta p. 0400 143 338 
Raila Leino-Ehrnrooth  p. 0400 143 339

 

 

Omaishoitajien tukeminen

Omaishoitajia tuetaan henkilökohtaisissa kohtaamisissa ja järjestämällä heille virkistystä. Kirkkopyhä on kerran vuodessa syksyisin ja leiripäivä joka toinen vuosi keväällä. Päivissä on tarjolla vertaistukea, asiatietoa sekä henkistä ja hengellistä virkistystä.

 

Omaishoitajille järjestävät ryhmätoimintaa ja neuvontaa myös Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, sekä Mikkelin SPR.

Tiedustelut omaishoitaja-asioissa
diakoni Irene Wirilander p. 0400 143 722.