Pappien blogi

Tällä sivulla voit lukea viikoittain vaihtuvan pappien blogin. Seurakuntamme papit kirjoittavat kaikesta maan ja taivaan väliltä. Aiemmat blogikirjoitukset voit selata vasemmalta löytyvästä listasta.

  ”Menkää sisään ahtaasta portista"

 

Turistiopas ja opasteet varoittivat sydänsairaita menemästä käytävälle. Kuuma syksykesäinen päivä teki tilasta tukalan. Jonossa kulkiessani ymmärsin varoitukset. Suuaukko oli kohtuullisen pieni ja käytävä ahdas. Kahdessa jonossa kuljettiin, toinen sisään ja toinen ulos. Perillä kohteessa oli tyhjä huone. Tässäkö tämä oli, olikohan kaiken vaivan arvoinen?

Vierailin Gizan suurimmassa pyramidissa Khufussa yli 30 vuotta sitten. Silti muistan hyvin ahtauden ja vaikeuden kulkea sisälle, mutta kun se oli nähtävyys, joka oli koettava itse.

Puhe ahtaasta portista tuo aina mieleen nuo hetket, mutta mitähän Jeesus tarkoitti sanoessaan: ”Menkää sisään ahtaasta portista”? Hän puhui Jumalan valtakunnasta kuulijoiden kielellä. Vaikka sisälle pääsy on vaikeaa, sinne mennään portista, ei ovesta. Portti tässä tarkoituksessa on suurempi. Siinä on jo ero. Kaita tie muistuttaa ehkä vuoristopolkuja. Niitä pitkin kuulijatkin olivat kulkeneet. Varovainen saa olla, ettei jalka lipsahda pois polulta. Putoamisen vaara on ja pudotus voi olla isokin, mutta sitä tietä voi kuitenkin kulkea, koska päämäärä on edessä.

Elämässä on hetkiä, jolloin kannattaa kulkea siitä ahtaammasta portista tai matkata kiemuraisempaa ja vaikeakulkuisempaa tietä. Päämäärä on kuitenkin edessä. Mitähän tuo meidän kohdalla tarkoittaisi?

Osmo Luukkonen, aluekappalainen

Papin virkapuku ja liperit. Yläosassa teksti pappien blogi.