Pappien blogi

 

Seurakuntamme papit kirjoittavat vuorotellen viikottain uuden lyhyen blogitekstin ajankohtaisesta tai muuten vain puhuttelevasta aiheesta. Tällä sivulla luettavissa aina tuorein kirjoitus ja myös aiemmat kirjoitukset ovat luettavissa.

Ensimmäiset viimeisinä ja viimeiset ensimmäisinä

 

Mielestämme Jumalan pitäisi antaa jokaiselle ansionsa mukaan. Näinhän kaikissa muissa uskonnoissa ajatellaan. Mutta meidän kristittyjen Jumala on toisenlainen kuin epäjumalat. Hän asettaa huonoimmat, pienimmät, heikoimmat ja epäonnistuneimmat etusijalle.

Meidän mielestämme kaikkein vähäpätöisimmät ovat hänen mielestään kaikkein tärkeimpiä. Arvottomimmat ovat kaikkein arvokkaimpia. Se ei sovi ihmisen luonnolliseen ajatteluun, vaan ylittää oikeudenmukaisuuden tajun. Siksi Jeesuksen opetukset ja vertaukset loukkasivat kuulijoita. Armo on Jumalan tapa katsoa meitä.

Jos tunnet itsesi huonoksi kristityksi, heikoksi Jeesuksen seuraajaksi, niin juuri sinut hän kutsuu ensimmäisenä jonoon. Hän ei sano: ”Ota omasi ja mene.” Kuulet hänen äänessään armon: ”Ystäväni, sinulle minä annan omastani – tule!”

 

Pirjo Palm

 

Pappi ja liperit