Pappien blogi

Tällä sivulla voit lukea viikoittain vaihtuvan pappien blogin. Seurakuntamme papit kirjoittavat kaikesta maan ja taivaan väliltä. Aiemmat blogikirjoitukset voit selata vasemmalta löytyvästä listasta.

Tsemppiä!

”Hyvin se menee! Luota vain itseesi!”

Tsemppisanoja tarvitsemme kaikki aika ajoin, jotta oma ”luottamusakkumme” latautuisi taas täyteen. Pyytämälläkin niitä saa toiselta, mutta kaikkein parhaimmilta ne tuntuvat yllätyksinä, odottamatta. Ne ovat kauniimmillaan silloin, kun niiden sisään ei ole kätketty piilotettuja motiiveja tai omien etujen ajamista, kun niillä haluaa vilpittömästi auttaa ja tukea toista. Silloin ne eheyttävät.

Jeesuskin tsemppasi omia oppilaitaan jakamaan hyviä asioita ympärilleen. Hän lähetti heidät kulkemaan kyliin ja kaupunkeihin, ja kertomaan ihmisille Jumalan hyvistä teoista. Ja hän sanoi vielä, että jos joku ei ole kiinnostunut ottamaan vastaan heidän viemää sanomaa, jääköön oman onnensa nojaan. Tarjottu on. Pakko ei ole ottaa vastaan.

Jeesuksella oli Jumalan Poikana valta ohjailla ihmisiä elämään oikeilla poluilla. Taivaallinen Isämme tsemppaakin meitä elämässämme, sillä olemme hänen kallisarvoisia lapsiaan ja mitäpä muuta hän haluaisi meille kuin rakkauttaan.

Petteri Kilpeläinen, kappalainen

Pappien blogi