Pappien blogi

Seurakuntamme papit kirjoittavat vuorotellen viikottain uuden lyhyen blogitekstin ajankohtaisesta tai muuten vain puhuttelevasta aiheesta. Tällä sivulla luettavissa aina tuorein kirjoitus ja myös aiemmat kirjoitukset ovat luettavissa.

Rauhanmarssille?

Keskikoulun käsityötunnilla piti tehdä tinakoru. Suurin osa teki rauhan symbolin, pasifistin logon. Siinä on ympyrä, jonka keskipisteestä lähtee neljä puolaa kohti kehää. Yksi puola osoittaa ylöspäin, kolme alaspäin. Itsekin tein sellaisen. Muuten meni hyvin, mutta yksi puola jäi pois ja kolmen puolan välit olivat turhan tasaiset. Tekeleestäni tuli käytännössä Mersun johtotähti. Se saattoi olla freudilainen lipsahdus, koska Mersu oli mielestäni hieno auto.

70-luvulla nuoret lähtivät rauhanmarsseille ja huusivat iskulauseita. Yhdysvalloissa monet Vietnamin sodan veteraanitkin liittyivät kulkueisiin ja luopuivat kunniamerkeistään. Nykyään on Pride-kulkueita ja ilmastomarsseja. Hyvä niin. Rauhankin puolesta kannattaa edelleen marssia. Autuaita eli onnellisia ovat rauhantekijät, sanoo Raamattu.

Kari Rossi

Pappi ja liperit