Pappien blogi

 

Seurakuntamme papit kirjoittavat vuorotellen viikottain uuden lyhyen blogitekstin ajankohtaisesta tai muuten vain puhuttelevasta aiheesta. Tällä sivulla luettavissa aina tuorein kirjoitus ja myös aiemmat kirjoitukset ovat luettavissa.

Totuus kestää tulikokeet

 

Kolmannen adventtisunnuntain evankeliumikatkelmasta löydämme monella tavalla odotuksissaan pettyneitä ihmisiä. Vangittu Johannes Kastaja lähettää opetuslapsensa kysymään Jeesukselta, oliko tämä todella ennustettu Messias vai pitääkö toista odotella. Jeesus puolestaan kyselee kuulijoiltaan, mitä nämä olivat Johannes Kastajasta odottaneet. Mielikuvat eivät vastanneet todellisuutta.

Jeesus osoitti vastauksellaan perusteet, mille Johannes Kastaja voisi luottavaisesti rakentaa uskonsa - jopa kiusausten ja epäilysten hämärässä sellissä. Hän vastasi profeetta Jesajan kirjan lupauksella: ”Sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät, spitaaliset puhdistuvat, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään ja köyhille julistetaan evankeliumia.”

Perusta on siis Jumalan sana, mihin Jeesus itsekin nojasi kiusausten erämaassa.  Vain totuus kestää. Mielikuvien varaan ei kannata rakentaa.

 

Pirjo Palm

 

 

 

Pappi ja liperit