Hautaustoimen hinnastot

Haudanhoitosopimuksia vuodelle 2020 tehtiin 30.4. asti.

Haudanhoitohinnasto 2020

• Kukkahoitoon sisältyy kukkatilan maanparannus, lannoitus, istutus, kastelu, kukkien hoito, kasvualustan hoito, kasvinsuojelu, muistomerkkiä ja kukkatilaa ympäröivän nurmen viimeistely siimaleikkurilla, hiekka-alueen kitkeminen, sekä kukkatilan syyskunnostus.

• Hoitosopimus koskee vain seurakunnalta tilattuja kukkia, eikä omaisilla ole kasvukaudella lupa istuttaa hoitohaudalle lisäkukkia sekaannusten välttämiseksi. Seurakunta päättää kukkien värin ja valitsee perennan kasvupaikan mukaan.

• Hoitomaksu määräytyy haudan leveyden mukaan.

• Kukkien istutus ja hoito aloitetaan 10.6. jälkeen ja kukat poistetaan syyskuun lopussa tai sääolosuhteista johtuen aikaisemmin, esim. hallan vuoksi. Omaisten istuttamat kevätkukat poistetaan haudoilta kukkatilan kevätkunnostustöiden yhteydessä. Syksyllä hoidon päätyttyä kesäkukat poistetaan kaikilta hoitohaudoilta.

• Ekologinen kukaton hoito tarkoittaa, että nurmihaudalla seurakunta siimuroi muistomerkin ympäryksen ja hiekkahaudalla kitkee hiekka-alueen, sekä huolehtii haudan siisteydestä. Haudalle ei saa istuttaa kukkia, mutta leikkokukkia voi tuoda.

Haudanhoitorahaston hinnasto 2020 (pdf)

Esimerkkejä haudanhoitohinnoista:

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, kesäkukkahoito yksi vuosi 65 euroa

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, kesäkukkahoito viisi vuotta 358 euroa ja kymmenen vuotta 780 euroa

- uurnahauta, kesäkukkahoito yksi vuosi 59 euroa

- uurnahauta, kesäkukkahoito viisi vuotta 325 euroa ja kymmenen vuotta 708 euroa

- mukulabegonia tai verenpisara: yksi vuosi 5 euroa kappale, viisi vuotta 28 euroa kappale ja kymmenen vuotta 60 euroa kappale

- hopealehti: yksi vuosi 2 euroa kappale, viisi vuotta 11 euroa kappale ja kymmenen vuotta 24 euroa kappale

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, perennahoito viisi vuotta 218 euroa ja kymmenen vuotta 461 euroa. Hoitomaksu sisältää perennan.

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, kukaton hoito yksi vuosi 39 euroa

- uurnahauta, kukaton hoito yksi vuosi 33 euroa

Lisää hintatietoja löytyy tekstin alussa olevasta pdf-linkistä.

Hautaustoimen hinnasto 2020 (pdf)

Esimerkkejä hautaustoimen hinnoista:

-  Mikkelissä kirjoilla oleva, uusi kahden hautasijan arkkupaikka 337 euroa

-  muualla kirjoilla oleva, uusi kahden hautasijan arkkupaikka 674 euroa

-  Mikkelissä kirjoilla oleva, uusi uurnapaikka 72 euroa

-  muualla kirjoilla oleva, uusi uurnapaikka 144 euroa

-  Mikkelissä kirjoilla oleva, tuhkan sirottelu tai muistolehto 30 euroa

-  muualla kirjoilla oleva, tuhkan sirottelu tai muistolehto 60 euroa

Arkkuhaudan hautauspalvelumaksu on 428 euroa ja uurnahaudan hautauspalvelumaksu on 43 euroa.

Hautauspalvelumaksu sisältää vainajan säilytyksen, haudan avauksen ja -peiton sekä peruskunnostuksen.

Lisää hintatietoja löytyy tekstin alussa olevasta pdf-linkistä. Tarkempia tiedusteluja voi tehdä kirkkoherranvirastosta ja hautaustoimesta.