Hautaustoimen hinnastot

Haudanhoitosopimuksia vuodelle 2022 tehdään 29.4. asti.

Haudanhoitohinnasto 2022

• Kukkahoitoon sisältyy kukkatilan maanparannus, lannoitus, istutus, kastelu, kukkien hoito, kasvualustan hoito, kasvinsuojelu, muistomerkkiä ja kukkatilaa ympäröivän nurmen viimeistely siimaleikkurilla, hiekka-alueen kitkeminen, sekä kukkatilan syyskunnostus.

• Hoitosopimus koskee vain seurakunnalta tilattuja kukkia, eikä omaisilla ole kasvukaudella lupa istuttaa hoitohaudalle lisäkukkia sekaannusten välttämiseksi. Seurakunta päättää kukkien värin ja valitsee perennan kasvupaikan mukaan.

• Hoitomaksu määräytyy haudan leveyden mukaan.

• Kukkien istutus ja hoito aloitetaan 10.6. jälkeen ja kukat poistetaan syyskuun lopussa tai sääolosuhteista johtuen aikaisemmin, esim. hallan vuoksi. Omaisten istuttamat kevätkukat poistetaan haudoilta kukkatilan kevätkunnostustöiden yhteydessä. Syksyllä hoidon päätyttyä kesäkukat poistetaan kaikilta hoitohaudoilta.

• Ekologinen kukaton hoito tarkoittaa, että nurmihaudalla seurakunta siimuroi muistomerkin ympäryksen ja hiekkahaudalla kitkee hiekka-alueen, sekä huolehtii haudan siisteydestä. Haudalle ei saa istuttaa kukkia, mutta leikkokukkia voi tuoda.

Haudanhoitorahaston hinnasto 2022 (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Esimerkkejä haudanhoitohinnoista:

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, kesäkukkahoito yksi vuosi 67 euroa

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, kesäkukkahoito viisi vuotta 371 euroa ja kymmenen vuotta 808 euroa

- uurnahauta, kesäkukkahoito yksi vuosi 61 euroa

- uurnahauta, kesäkukkahoito viisi vuotta 337 euroa ja kymmenen vuotta 734 euroa

- mukulabegonia tai verenpisara: yksi vuosi 5 euroa kappale, viisi vuotta 28 euroa kappale ja kymmenen vuotta 60 euroa kappale

- hopealehti: yksi vuosi 2 euroa kappale, viisi vuotta 11 euroa kappale ja kymmenen vuotta 24 euroa kappale

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, perennahoito viisi vuotta 259 euroa ja kymmenen vuotta 564 euroa. Hoitomaksu sisältää perennan.

- yhden hautapaikan levyinen arkkuhauta, kukaton hoito yksi vuosi 40 euroa ja viisi vuotta 220 euroa.

- uurnahauta, kukaton hoito yksi vuosi 34 euroa ja viisi vuotta 187 euroa.

Lisää hintatietoja löytyy tekstin alussa olevasta pdf-linkistä.

Hautaustoimen hinnasto 2022 (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Esimerkkejä hautaustoimen hinnoista:

-  Mikkelissä kirjoilla oleva, uusi kahden hautasijan arkkupaikka 400 euroa

-  muualla kirjoilla oleva, uusi kahden hautasijan arkkupaikka 800 euroa

-  Mikkelissä kirjoilla oleva, uusi uurnapaikka 74 euroa

-  muualla kirjoilla oleva, uusi uurnapaikka 148 euroa

-  Mikkelissä kirjoilla oleva, tuhkan sirottelu tai muistolehto 30 euroa

-  muualla kirjoilla oleva, tuhkan sirottelu tai muistolehto 60 euroa

Arkkuhaudan hautauspalvelumaksu on 442,60 euroa ja uurnahaudan hautauspalvelumaksu on 44,50 euroa.

Hautauspalvelumaksu sisältää vainajan säilytyksen, haudan avauksen ja -peiton sekä peruskunnostuksen.

Lisää hintatietoja löytyy tekstin alussa olevasta pdf-linkistä. Tarkempia tiedusteluja voi tehdä kirkkoherranvirastosta ja hautaustoimesta.