Hautausmaat

Hautausmaiden kausi- ja kesätöiden haku on taas alkanut

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan hautausmaat ja puistot työllistävät joka kesä noin 40 aikuista kausityöntekijää ja 38 nuorta kesätyöntekijää. Hautausmaat tarvitsevat työntekijöitä viheralueiden ja hautainhoitorahaston sopimushautojen hoitotehtäviin. Hautausmaat ovat Harju, Rouhiala, Kirkonmäki ja Vanha Pohjoinen, Anttola, Ristiina, Suomenniemi ja Haukivuori.

Haku tapahtuu sähköisillä hakulomakkeilla, jotka löytyvät osoitteesta:

www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi./Info-ja-asiointi/Avoimet-tyopaikat

Lisätietoja; Sirpa Jämsä, puh. 0400-143310, sirpa.jamsa@evl.fi

Kausityön kesto on noin 5 kk (26.4.-3.10.2021). Haku kausityöhön päättyy 15.3.2021.

Kesätyö on tarkoitettu nuorille koululaisille ja opiskelijoille. Alaikäraja on 16 vuotta ja töiden kesto 1-2kk. Haku kesätyöhön päättyy 22.3.2021.

Tästä linkistä pääset hakulomakkeisiin.

Hautakynttilän metallikannen irroitus

Harjun, Rouhialan ja Kirkonmäen hautausmaiden metallikeräysastioihin on asennettu hautakynttilän metallikannen irrottamiseen tarkoitettu apuväline. Alla olevassa kuvassa näkyy, miten tämä toimii ja kuvan alta löytyy myös linkki videoon.

Henkilö laittaa hautakynttilän roskakoriin.

Katso video!

Ajankohtaista hautausmaiden jätteiden keräyksessä

Käydessämme haudalla sytytämme rakkaan ihmisen muistoksi kynttilän. Usein kynttilän suojana on muovikuori, joskus kynttilä on lasisuojuksella varustettu. Lasiseen suojukseen voimme vaihtaa ilman muovia olevan kynttilän ja säästää siten raaka-aineita, sekä pienentää aiheuttamaamme jätekuormaa.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan Harjun ja Rouhialan hautausmailla on siirrytty jätteiden keräyksessä MOLOK-syväkeräyssäiliöihin.  Rouhialan  molemmat jätepisteet ovat syväkeräyspisteitä. Harjun hautausmaalla on 6 syväkeräyspistettä.

Kaikkien hautausmaiden keräyspisteillä kerätään sekajäte, maatuva jäte, metalli ja lasi.

Toivomme että hautausmaalla kävijät noudattavat lajittelu-ohjeita, olemmehan ympäristödiplomin saanut seurakunta.

Kuulutus hauta-oikeuden menettämisestä

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnen kirkkoneuvosto on julistanut hauta-oikeuden menetetyksi niiltä haudoilta, joita ei ole kunnostettu kehotuksesta huolimatta Suomenniemen hautausmaalla osastoilla 1-4, sekä antaa kehotuksen poistaa muistomerkki 63 haudalta kuuden kuukauden kuluessa 20.11.2020 mennessä, muutoin muistomerkki jää seurakunnalla.

Ote pöytäkirjasta (pdf)

Kuulutus (pdf)

Kuulutus hoitamattomien hautojen kunnostamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen Harjun hautausmaan osastojen K2, K8 ja 3000, sekä Ristiinan hautausmaan osasto 9 ja 10 haudoille, joilla haudan hoitovelvollisuus on olennaisesti laiminlyöty.

Ote (pdf)

Kuulutus (pdf)