• Mikkelissä ja Ristiinassa konsertoidaan lapsiperheiden hyväksi

7.12.2018 09.00

Viime vuonna Ristiinan kirkossa kuultu Joulun Rauhaa -hyväntekeväisyyskonsertti saa jatkoa. Tämän joulun alla toteutetaan kaksi konserttia, kun sekä perinteiset että uudemmat joululaulut raikavat ensin keskiviikkona 12. joulukuuta Pitäjänkirkossa Mikkelissä ja heti perään torstaina 13. joulukuuta Ristiinan kirkossa.

• Piispa Seppo Häkkinen kiitollisena: Suomi on vapaa, itsenäinen maa

5.12.2018 11.01

- Jotta kansa kestää, sen on oltava sisäisesti vahva ja terve, ytimeltään ja eettisiltä arvoiltaan luja, sanoo piispa Seppo Häkkinen Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlamessussa itsenäisyyspäivänä Mikkelin tuomiokirkossa.

• Nyt saa laulaa Hoosiannaa

30.11.2018 15.18

Tuleva sunnuntai on ensimmäinen adventtisunnuntai ja samalla uuden kirkkovuoden ensimmäinen päivä. Silloin kirkoissa lauletaan tuttu Hoosianna-hymni, virsi numero yksi.

• Ihmisoikeuksien äärellä Venäjällä ja Mikkelissä

30.11.2018 13.54

Lastenkotiin päätynyt vammainen lapsi jää Venäjällä todennäköisimmin ilman vanhempia. Tämän ja monen muun tositarinan kertoi pastori Feodosi Ambartsumov, joka on Pietarin ja Laatokan hiippakunnan sosiaalityöosaston työntekijä ja Laupeus‐sosiaalikeskuksen johtaja. Mikkelissä tiistaina 27. marraskuuta järjestetyn diakoniaseminaarin teemana oli Eriarvoistuminen ja ihmisarvo yhteiskunnassa.

• Lue, miksi kauppaneuvos Heikki Hämäläinen ristii kädet iltaisin

29.11.2018 10.40

Heikki Hämäläinen puhuu uskosta ja bisneksestä tänään ilmestyneessä Polku-lehdessä. Polku on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ikioma ja sinulle tehty lehti.

• Torstaina lauletaan ekat Kauneimmat

28.11.2018 10.37

Huomenna torstaina se alkaa. Mikkelin tuomiokirkossa lauletaan klo 18 alkaen Kauneimpia joululauluja. Tänä vuonna joululauluja lauletaan kaikkiaan 47 tilaisuudessa ympäri Mikkeliä.

• Heli Pruuki kouluttaa Mikkelissä parisuhteen tukijoita

26.11.2018 12.15

Pari- ja perhepsykoterapeutti, kirjailija ja kouluttaja Heli Pruuki kouluttaa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaisia torstaina Mikkelissä.

• Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta sai 15 uutta päättäjää

19.11.2018 00.07

Suomen neljänsadan seurakunnan kirkkovaltuustot on valittu alkavalle nelivuotiskaudelle. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan 93 ehdokkaasta valtuustoon äänestettiin 33, joista eninten ääniä saanut kolmikko oli nykyisessäkin valtuustossa istuvat Eeva-Riitta Hahtola, Juha Hasanen ja Petri Pekonen. Uusia valtuustossa on 15. Edellisissä vaaleissa (2014) valitusta 8 oli uusia.

• Eka Kolmen kerran kuoro oli mahtijuttu ja jatkuu maanantaina

16.11.2018 11.56

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan Kolmen kerran kuoron eka kerta on ohi. - Paikalle tuli 53 ihmistä! Me oltiin Juhan (Kälviä) kanssa ihan äimän käkenä, iloitsee kanttori Päivi Karjalainen.

Kolmen kerran kuoro on pop up –kuoro, jonne saa tulla kuka tahansa. Kuorokertoja on jäljellä vielä kaksi maanantaita, 19. ja 26. marraskuuta.

• Vaalipäivänä sunnuntaina voi vielä äänestää Mikkelissä

14.11.2018 11.25

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina. Ennakkoon kävi äänestämässä 3238 äänioikeutettua. Ennakkoäänestysprosentiksi tuli siten 9.1. Vaalipäivänä sunnuntaina 18. marraskuuta on vielä mahdollisuus vaikuttaa kirkon asioihin. Silloin äänensä voi käydä antamassa Mikkelin tuomiokirkossa klo 11-20 välisenä aikana.