Suomenniemen alueseurakunta

Tervetuloa Suomenniemen alueseurakunnan sivulle!

Suomenniemen alueseurakunta on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan pieni mutta virkeä eteläinen osa. Alueelle antaa omaleimaisuutta sen historia osana Etelä-Karjalan maakuntaa. Alueseurakunnan toiminnan keskuksena on kaunis kirkko. Jumalanpalvelus pidetään pyhäisin klo 10, paitsi kuukauden toisena sunnuntaina klo 17. Kellotapuli ja hautausmaa sijaitsevat välittömästi kirkon vieressä. Muita toimitiloja ovat seurakuntakoti sekä Lusikkaniemen leirikeskus. Seurakuntatoimisto on avoinna sopimuksen mukaan. 

Seurakuntatyötä alueella johtavat aluekappalainen ja alueneuvosto. Yhteistyötä tehdään kiinteästi aluejohtokunnan, koulun, päiväkodin, hoitolaitosten ja alueella toimivien yhdistysten kanssa. Suomenniemellä toimivat Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan työalat: varhaiskasvatus, tyttö- ja poikatyö, nuorisotyö, aikuistyö, diakoniatyö, lähetystyö, jumalanpalvelus- ja musiikkityö sekä yleinen seurakuntatyö.

Suomenniemen alueseurakunnassa toimivat kasvatuksen ja diakonian tukiryhmät sekä kirkkokuoro. Näissä ryhmissä sekä kesäisessä kirkon aukiolopäivystyksessä on jatkuvasti tilaa uusille kiinnostuneille, jotka haluavat tulla mukaan toimintaan pienemmällä tai suuremmalla panoksella. Myös useat vuosittaiset tapahtumat järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Tervetuloa niin kirkkoon kuin muihinkin tapahtumiin ja toimintaan!

 

Kirkkokyyti

Kirkkoherranvirasto

Virastoasiointi hoidetaan Mikkelin kirkkoherranvirastossa, Savilahdenkatu 20. 

Yhteydenotot seurakunnan vaihteeseen p. 0400 143 300 tai kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

vs. Aluekappalainen
Suomenniemen alueseurakunta

Virkavapaalla 30.12.2019-31.7.2020, sijainen Sari Martikainen