• Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta sai 15 uutta päättäjää

19.11.2018 00.07

Suomen neljänsadan seurakunnan kirkkovaltuustot on valittu alkavalle nelivuotiskaudelle. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan 93 ehdokkaasta valtuustoon äänestettiin 33, joista eninten ääniä saanut kolmikko oli nykyisessäkin valtuustossa istuvat Eeva-Riitta Hahtola, Juha Hasanen ja Petri Pekonen. Uusia valtuustossa on 15. Edellisissä vaaleissa (2014) valitusta 8 oli uusia.

• Eka Kolmen kerran kuoro oli mahtijuttu ja jatkuu maanantaina

16.11.2018 11.56

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan Kolmen kerran kuoron eka kerta on ohi. - Paikalle tuli 53 ihmistä! Me oltiin Juhan (Kälviä) kanssa ihan äimän käkenä, iloitsee kanttori Päivi Karjalainen.

Kolmen kerran kuoro on pop up –kuoro, jonne saa tulla kuka tahansa. Kuorokertoja on jäljellä vielä kaksi maanantaita, 19. ja 26. marraskuuta.

• Vaalipäivänä sunnuntaina voi vielä äänestää Mikkelissä

14.11.2018 11.25

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina. Ennakkoon kävi äänestämässä 3238 äänioikeutettua. Ennakkoäänestysprosentiksi tuli siten 9.1. Vaalipäivänä sunnuntaina 18. marraskuuta on vielä mahdollisuus vaikuttaa kirkon asioihin. Silloin äänensä voi käydä antamassa Mikkelin tuomiokirkossa klo 11-20 välisenä aikana.

• Vaalikoneesta löytyy oma ehdokas helposti

9.11.2018 08.45

- Äänestäjät ovat lähteneet liikkeelle, kertovat vaalitoimitsijat eri äänestyspisteistä.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa on kaikkiaan 35 402 äänioikeutettua. Viime vaaleissa 2014 äänestysprosentti oli 15,3. - Joku laski, että jos saadaan 351 ihmistä enemmän liikkeelle kuin viimeksi, nostetaan äänestysprosenttia yhdellä, vaaliviestintäkoordinaattori Mervi Sensio peukuttaa.

• ”Pakko oli paras motivaattori”

8.11.2018 08.40

”Kun lapset olivat lähdössä omille teilleen, luulimme, että meillä on vihdoin aikaa toisillemme. Mutta pinnan alla muhikin oikein kunnon aviokriisi. Varsinainen pommi.” Oli avioliittoremontin aika.

• Pop up –laulajaksi Kolmen Kerran Kuoroon saa tulla vaikka nelosen äänellä

8.11.2018 08.33

Jos on aina, tai vaikka vain tämän kerran ajatellut, miltä tuntuu laulaa kuorossa, tästä jutusta kannattaa ottaa koppi. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää marraskuussa Kolmen Kerran Kuoron, jonne saa tulla vaikka nelosen äänellä. – Tämä on oikea kuorokylpy, intoilee kanttori Päivi Karjalainen.

• Pyhäinpäivä on hyvä päivä surra ja kaivata kuollutta

31.10.2018 16.35

Syksyllä eri kulttuureissa vietetään elämään ja kuolemaan liittyviä juhlia, kuten amerikkalaisen pyhäinpäivän aattoa halloweenia tai meksikolaisen kulttuurin kuolleiden päivää, Dia de los Muertos. Suomessa pyhäinpäivänä seurakunnat tarjoavat tilaa, paikkaa, aikaa sekä keinoja suruun ja kaipaukseen.

• Mikkelimissio toi jälleen toivoa kaupunkiin

24.10.2018 10.05

Mikkelin tuomiokirkossa raikuivat iloiset yhteislaulut viime lauantaina ja sunnuntaina. Lämmin, toivorikas tunnelma oli Mikkelin seurakuntien yhteisen Mikkelimissio-viikonlopun parasta antia.

• Viraston aukiolo

22.10.2018 11.52

Kirkkoherranvirasto on avoinna tiistaina 23.10. poikkeuksellisesti klo 9-12.
  • Antti Häkkänen puhuu kaikille naisille maanantaina

17.10.2018 13.49

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan KaikkiNaisten –syksyn ehkä odotetuin vieras, oikeusministeri Antti Häkkänen, tulee puhumaan oikeusministeriön toiminnasta Mikkeliin maanantaina.