Mikkelin keskussairaalan kappeli

Sairaalakappeli

Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli

0400143338 Sairaalapastori Maija Haaparanta

0443512453 Tilan varaus / Mikkelin keskussairaalan obduktioteknikot

Mikkelin sairaalan kappeli on tarkoitettu kaikkien käyttöön vakaumuksesta riippumatta. Kappelissa järjestetään sovitusti erilaisia tilaisuuksia, kuten vainajan näytöt, saattohartaudet, siunaukset.

Sairaalassa on 1. kerroksessa kanttiinin takana olemassa ”hiljainen huone”, joka on käytössä hiljentymistä varten sairaalassa asioiville, henkilökunnalle ja omaisille.

Varaaminen

Mikkelin keskussairaalan kappeli varataan sairaalan obduktioteknikoilta, p. 044 351 2453. Tila on avoinna heidän työaikanaan ma-pe klo 8-14.

Muina aikoina sairaalan osastot voivat käyttää kappelia esimerkiksi vainajan näyttöjä varten, jos kappeli on vapaana. Myös hautaustoimistot saattavat käyttää kappelia virka-ajan ulkopuolella. Paikallisilla hautureille on kappeliin ja vainajansäilytystiloihin avaimet.

Tapaamiset sairaalapastorin kanssa kannattaa sopia suoraan heidän kanssaan. Maija Haaparanta, p. 0400 143 338  ja Mirka Härkonen, p. 0400 143 339.

Sijainti

Kappeli sijaitsee keskussairaalan rakennusosassa G, pohjakerroksessa, siivouskeskuksen vieressä. Kappeliin pääsee esimerkiksi pääaulan kautta: 1. kerros alaspäin rappusia tai hissillä P-kerrokseen.

Vaihtoehtoisesti kappeliin voi tulla suoraan Mannerheimintie puolelta (Mannerheimintie 24) sairaalan keskivaiheilla pyörähäkin vierestä, käynti sisäpihalle opasteen ”kappeli” mukaisesti. Ulko-ovi on lukittuna ja ovi tullaan avaamaan sovitusti.

Varustetaso

Kappelissaon istumapaikkoja noin 20 kpl.

Omaisille on varattu kappelin vieressä odotustila ”omaisten huone”, huoneessa on vesipiste.

Normaali wc yhteiskäytössä kaikille sukupuolille (ei inva wc:tä).

Kappeliin pääsee pyörätuolilla.

Mikkelin keskussairaalan kappeli on tarkoitettu kaikkien käyttöön vakaumuksesta riippumatta.

Kappelin seinää koristaa teos ”Kuin lintu korkeuteen” jonka on suunnitellut Eva-Irmeli Oksanen ja toteutuksesta on vastannut Mikkelin kotiteollisuuskoulun Irja Kauppinen.

Kappelissa on myös Mikkelin ortodoksisen seurakunnan vuonna 1986 lahjoittama ikoni ”Kristus-Kaikkivaltias”.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Hissi Hissi
wc wc