Hautajaiset

Seurakunnan työntekijät tukevat omaisia käytännön järjestelyissä. Kirkkoherranvirasto on koronaviruksesta johtuen kiinni toistaiseksi ja asiointi tapahtuu pelkästään puhelimitse ja sähköpostilla ma-pe klo 9-11 ja klo 12-14. Hautapaikkaan ja hautaamiseen liittyvissä asioissa varaa palveluaika puh. 0400 143 281 tai 0400 143 280.

Hautajaiset poikkeustilan aikana

Seurakunnan työntekijät tukevat omaisia käytännön järjestelyissä. Kirkkoherranvirasto on koronavirusepidemiasta johtuen kiinni toistaiseksi ja asiointi tapahtuu pelkästään puhelimitse ja sähköpostilla ma-pe klo 9-11 ja klo 12-14. Hautapaikkaan ja hautaamiseen liittyvissä asioissa varaa palveluaika puh. 0400 143 281 tai 0400 143 280, kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

Ohjeet hautajaisiin epidemian aikana

31.5.2020 saakka siunaamistilaisuudet pidetään pieninä tilaisuuksina ja niihin voivat osallistua vain vainajan lähimmät omaiset. Yleislinjana on, että tilaisuudet ovat enintään 10 hengen tilaisuuksia. Arkkuhautauksissa siunaustilaisuus suositellaan pidettäväksi haudalla. Saattoväkeä pyydetään muistamaan turvallinen etäisyys tartuntojen ehkäisemiseksi.

1.6.2020 alkaen siunaustilaisuuksien osallistujamäärä nousee yli 50 henkeen. Enimmäismäärä on 500 henkeä. Siunaus on mahdollista järjestää kappelissa, kirkossa ja haudalla. Turvallisuusasiat otetaan huomioon kaikissa järjestelyissä. Haudalla tapahtuvassa siunauksessa arkku voidaan toimittaa seurakunnan toimesta etukäteen hautaan. Arkun kantajia seurakunta ei pysty järjestämään. Muistotilaisuuden järjestämisen mahdollisuudesta seurakunnan tiloissa linjataan myöhemmin toukokuun aikana.

Hautausjärjestelyt

Muistomerkit

Pappi sirottelee hiekkaa arkun päälle.