Susiniemen leirikeskukselle jo kolmas Luomu SM-voitto

Susiniemi palkittiin syksyllä 2022 pienten ammattikeittiöiden perussarjassa. Tällä hetkellä leirikeskuksen luomuaste on jo 27 %. Luomuruokaa suositaan kaikissa muissakin seurakunnan ateriapalveluissa. 

Perussarjan kokoluokitus perustuu ammattikeittiöiden vuosittain tarjoamien aterioiden määrään. Pieneksi ammattikeittiöksi lasketaan alle 50 000 ateriaa vuodessa tarjoava keittiö. Ammattikeittiöiden käytetyimpiä luomutuotteita ovat maito, kahvi, hiutaleet ja jauhot sekä kananmunat, banaani, marjat ja pasta.

- Tänä vuonna uutena on tullut esimerkiksi luomubroileri, josta olemme valmistaneet muun muassa riparilaisille hampurilaisia, kertoo Susiniemen emäntä Tarja Lappalainen.

- Jos riparilaisilta kysyy asiaa, he arvelevat usein kaiken ruuan täällä olevan luomua. Se johtuu siitä, että asia on meille tärkeä ja pidämme sitä esillä kaikissa mahdollisissa yhteyksissä. Vastikään tarjottiin esimerkiksi pyttipannua luomunakeilla.  

Luomu SM-kilpailun järjestää vuosittain Portaat luomuun -ohjelma, johon kuuluu tällä hetkellä noin 2 500 ammattikeittiötä. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Voitto ei ole Susiniemelle ensimmäinen laatuaan, sillä leirikeskus nappasi ykköspaikan samasta kilpailusta ja sarjasta myös vuosina 2019 ja 2021. Luomun osuuttaan leirikeskus on kasvattanut 2 %:lla vuoden takaisesta voitosta.