Keskipäivän musiikkihetket

Kanteleen, marimban ja Merikannon sävelet soivat
tuomiokirkossa kesätorstaisin

Mikkelin tuomiokirkossa saa jälleen kuulla musiikkia kesätorstaisin klo 12 keskipäivän reilun puolen tunnin mittaisissa musiikkihetkissä. Tänä kesänä kuulijoita ilahduttavat useat Mikkelin seudulta lähtöisin olevat muusikot.

Luvassa on mm. monipuolista instrumentaalimusiikkia. Konserttisarjan avaa Marju Riisikamp urkumusiikilla. Eero Tiilikaisen A Moment in Time yhdistää modernilla tavalla äänimaisemaa ja tarinankerrontaa kitaran ja miesäänen äänisynteesin kautta. Selloduo Varonen vie kuulijat suomalaisten kansanlaulujen pariin. Monipuolinen lyömäsoittaja ja multi-instrumentalisti Mikael Heikkilä tulkitsee marimballa muun muassa barokkisäveltäjien Bachin ja Rameau’n musiikkia sekä soittaa sovituksiaan tutuista virsistä. Elokuun puolella kuullaan Suvi Gräsbeckin Kanteleen helkähdyksiä. Hollantilaisen Rody van Gemertin ja kolumbialaisen Jose Casallasin muodostama duo esittää monipuolista klassista kitaramusiikkia.

Laulumusiikin ystäville on tiedossa runsaasti Oskar Merikannon musiikkia. Sitä esittävät mm. sopraano Johanna Engelbarth ja juvalaislähtöinen lyyrinen tenori Jere Martikainen pianisti Johannes Karhapään kanssa sekä baritoni Eero Kantola pianisti Inka Kantolan kanssa. Kesän viimeisessä konsertissa kuullaan suomalaista laulu- ja pianomusiikkia 1800-luvulta nykypäivään sopraano Terttu Iso-ojan ja pianisti Kirill Kozlovskin esittämänä.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, kolehti seurakunnan musiikkityölle.

Tule mukaan musiikin maailmaan!

14.6. Cantate - Marju Riisikamp, urut

21.6. A Moment in Time - Eero Tiilikainen, kitara ja laulu

28.6. Rakastetuimpia Oskar Merikannon sävellyksiä
- Johanna Engelbarth, Jere Martikainen ja Johannes Karhapää