Sairaalasielunhoito ja sururyhmät

Ihmismieltä voivat järkyttää monenlaiset yllättävät tapahtumat: esimerkiksi läheisen menehtyminen, oma tai läheisen sairastuminen.

Tukea vaikeaan tilanteeseen voi saada seurakunnasta sairaalasielunhoidosta tai esimerkiksi sururyhmistä.

Sairaalasielunhoito

​​​​​​​Me sairaalapapit olemme Essoten potilaita, omaisia ja henkilökuntaa varten. Olemme Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan pappeja, kouluttautuneita tekemään työtämme sairaalassa.

Työmme on moniammatillista yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on, että ihminen saa parhaan mahdollisen avun. Essoten henkilökunnan lisäksi teemme yhteistyötä esimerkiksi VIOLA – väkivallasta vapaaksi Ry:n, Mikkelin kriisikeskuksen ja Käpy Ry:n kanssa.

Työhömme kuuluu ihmisten tukeminen sairauden, kuoleman ja kriisin keskellä. Käymme henkilökohtaisia keskusteluja, luotsaamme vertaisryhmiä, kuljemme rinnalla saattohoidossa. Siunaamme hautaan, vihimme avioliittoon ja kastamme. Yksityisen ehtoollisen saa pyydettäessä.

Teemme työtämme maanantaista perjantaihin. Meidät tavoittaa parhaiten puhelimitse tai sähköpostilla.

Sairaalapappien yhteystiedot

Ikkuna, josta heijastuu syksyinen maisema.

Sururyhmät

Sururyhmä on tarkoitettu sinulle, jonka läheisen kuolemasta on aikaa noin 3-12 kk. Ryhmässä voit käydä läpi menetykseen ja suruun liittyviä asioita ja tunteita, keskustella ja kuunnella, jakaa ajatuksia tai olla vain hiljaa. Toiminnan tarkoitus on välittää osanottajille lohdutusta ja rohkaisua.

Tiedustelut tulevista sururyhmistä:

diakonissa Hanna Jarva p. 0400 143 237, hanna.jarva@evl.fi
diakonissa Hannele Salo p. 0400 143 253, hannele.salo@evl.fi

Puolisonsa menettäneiden ryhmä torstaisin klo 13-15 Kirkonmäen srk-talossa, Otavank. 9: alkaen 14.1., 6 kokoontumiskertaa. Ohjaajina diakonissa Outi Reponen ja seurakuntapastori Taru Kettunen. Ilm. ja tied. 4.1. mennessä p. 0400 143 429, outi.reponen@evl.fi

Läheisensä menettäneiden ryhmä alkaa helmikuussa Mikkelin srk-keskuksessa, Savilahdenk. 20. Ohjaajina diakonissat Hanna Jarva ja Tarja Nousiainen. Ilm. ja tied. 22.1. mennessä p. 0400 143 237, hanna.jarva@evl.fi

Sairaalapastori
Maija Haaparanta p. 0400 143 338

Muut tahot

Käpy-Lapsikuolemaperheet ry:n vertaistukiryhmä tiedustelut p. 040 592 3898, kapy.mikkeli@gmail.com (www.kapy.fi)

Äkillisesti omaisensa menettäneiden ryhmä ja Mielenterveysseuran ja Huoma ry:n vertaistukiryhmä henkirikoksen uhrien omaisille tiedustelut Mikkelin kriisikeskus p. 015-214 401

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille ja Saimaan syöpäyhdistyksen ja Mielenterveysseuran työikäisille suunnattu sururyhmä syöpään tai muuhun sairauteen kuolleiden läheisille. Tiedustelut ja ilmoittautumiset p. 015 214 401, kriisikeskus@mikkelinkriisikeskus.fi, www.mikkelinkriisikeskus.fi

Omaishoitajien tukeminen

Omaishoitajia tuetaan henkilökohtaisissa kohtaamisissa ja järjestämällä heille virkistystä. Kirkkopyhä on kerran vuodessa syksyisin ja leiripäivä joka toinen vuosi keväällä. Päivissä on tarjolla vertaistukea, asiatietoa sekä henkistä ja hengellistä virkistystä.

Omaishoitajille järjestävät ryhmätoimintaa ja neuvontaa myös Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, sekä Mikkelin SPR.

Tiedustelut omaishoitaja-asioissa

diakoni Irene Wirilander p. 0400 143 722.