Kun tarvitset tukea

Seurakunnan diakonian tehtävänä on huolehtia, että hädän keskellä on ihminen vierellä.

Kun elämä koettelee, ei välttämättä ole voimavaroja hakea itse apua tai ottaa selvää oikeuksistaan. Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat olemassa sinua varten ja auttavat eteenpäin, olipa tarpeesi henkinen, hengellinen, aineellinen tai sosiaalinen. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikenikäisille. Älä jää huoliesi kanssa yksin!

Äkillisten kriisien lisäksi diakoniatyö on lähellä arjen haasteissa ja tarjoaa toimintaa eri ryhmille kerhojen, leirien ja retkien merkeissä. Toimintaa järjestetään esimerkiksi lapsiperheille, työttömille, vanhuksille, omaishoitajille, omaisensa menettäneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä eri vammaisryhmille.

Koronaepidemian aikana suosittelemme yhteydenottoa puhelimitse tai yhteydenottolomakkeella.

Tästä linkistä pääset täyttämään lomakkeen.

Teemme yhteistyötä hävikkiruoanjakelussa ViaDian kanssa.  Hävikkiruokakassit 1.11.2020 alkaen Ristimäen ja Savilahden alueseurakunnat (Mikkeli)

Lapsiperheet

Lapsiperheiden (alle 18v) Hävikkiruokakassit tilataan tiistaisin klo 9-11 välisenä aikana p. 046 848 2131. Kassit haetaan 1.11. alkaen Via Dian Moision toimipisteeltä Moisiontie 11 B. Tarkemmat ohjeet tilauksen yhteydessä.

Tiesithän tämän: Mikäli perheessäsi on alle 18-vuotiaita lapsia ja taloudellinen tilanteesi on muuttunut koronaepidemian aikana ja tarvitse taloudellista tukea, ota rohkeasti yhteyttä. Teemme yhteistyötä Mikkelin pelastakaa lapset ry:n kanssa.

Muut kuin lapsiperheet

Jos tarvitset ViaDian hävikkiruokakassia maanantaiksi soita perjantaina tilaus 0400 143 333 tai oman alueesi diakoniatyöntekijälle klo 9-11 välisenä aikana.

Jos tarvitset ViaDian hävikkiruokakassia perjantaiksi soita torstaina tilaus 0400 143 333 tai oman alueesi diakoniatyöntekijälle klo 9-11 välisenä aikana.

Kassit haetaan Via Dian Moision toimipisteeltä, osoitteesta Moisiontie 11 B, klo 11.30. Kassin voi saada vain, jos on tehnyt tilauksen.

Haukivuoren alueseurakunta: 0400 143 235, tarkemmat ohjeet tilauksen yhteydessä

Anttolan alueseurakunta: 0400 143 452, tarkemmat ohjeet tilauksen yhteydessä

Ristiinan alueseurakunta: 0400 143 251, tarkemmat ohjeet tilauksen yhteydessä. Ristiinassa hävikkiruokajako tiistaisin klo 12, varaa kassi ennakkoon puhelimitse

Suomenniemen alueseurakunta: 0400 143 722, tarkemmat ohjeet tilauksen yhteydessä

Ota yhteyttä netin kautta

Yhteydenottolomakkeella saat varattua keskusteluyhteyden Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijään.

Palvelemme Mikkelissä asuvia. Ohjaamme tarpeen mukaan oikeaan paikkaan saamaan apua.

Valitse, mikä yhteydenottomuoto on sinulle helpoin ja luontevin.

Tuomiokirkkoseurakunnan kullakin alueella (Anttola, Haukivuori, Ristiina, Ristimäki, Savilahti, Suomenniemi) on yksi tai useampi diakoniatyöntekijä. He ovat juuri sinua varten.

Taloudellisen auttamisen asioissa ota yhteyttä oman alueesi diakoniatoimistoon:

Ristimäen ja Savilahden diakoniatoimisto
Seurakuntakeskus, Savilahdenkatu 20, 3.krs
Ajanvaraus avustusvastaanotolle,
leiri- ja retki-ilmoittautumiset sekä neuvonta
puh. 0400 143 250 ma, ti ja pe klo 9-11

Anttolan diakoniatoimisto
p. 0400 143 452

Haukivuoren diakoniatoimisto

Ristiinan diakoniatoimisto
p. 0400 143 251

Suomenniemen diakoniatoimisto
p. 0400 143 722

Johtava diakoniatyöntekijä

Tutustu diakonian ryhmiin sekä ajankohtaisiin tapahtumiin.

Diakonian erityisvastuualueet

Diakoniatyön erityisvastuualueisiin kuuluvat: diakoninen perhetyö, kansainvälinen diakonia, omaishoitotyö, vammaistyö, vanhustyö, mielenterveystyö, työ työttömien parissa sekä vapaaehtoistoiminta.