Hautajaiset

Seurakunnan työntekijät tukevat omaisia käytännön järjestelyissä. Kirkkoherranvirasto on koronavirusepidemiasta johtuen kiinni toistaiseksi ja asiointi tapahtuu pelkästään puhelimitse ja sähköpostilla ma-pe klo 9-11 ja klo 12-14. Hautapaikkaan ja hautaamiseen liittyvissä asioissa varaa palveluaika puh. 0400 143 281 tai 0400 143 280, kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

Ohjeet hautajaisiin epidemian aikana

1.6.2020 alkaen siunaustilaisuuksien osallistujamäärä nousee yli 50 henkeen. Enimmäismäärä on 500 henkeä. Siunaus on mahdollista järjestää kappelissa, kirkossa ja haudalla. Turvallisuusasiat otetaan huomioon kaikissa järjestelyissä. Haudalla tapahtuvassa siunauksessa arkku voidaan toimittaa seurakunnan toimesta etukäteen hautaan. Arkun kantajia seurakunta ei pysty järjestämään. Muistotilaisuuden järjestämisen mahdollisuudesta seurakunnan tiloissa linjataan myöhemmin toukokuun aikana. Muistotilaisuus on mahdollista järjestää seurakunnan tiloissa. Muistotilaisuuksien osalta hallitus on linjannut henkilömäärän 50 henkilöön.

Hautausjärjestelyt

Muistomerkit

Pappi sirottelee hiekkaa arkun päälle.