Päiväkerho

Toisten huomioiminen ja erilaisuuden hyväksyminen kuuluvat tärkeimpiin kasvatuksellisiin tavoitteisiimme. Yhdessä koulutettujen lastenohjaajien kanssa, lapsi oppii elämyksellisesti kristinuskon perusasioita kehitystasonsa mukaisesti. Kerhopäivällä on oma rytminsä johon hiljentyminen, yhteinen laulu ja rukous luovat turvallisuutta.

Päiväkerhossa lapsen kasvua ja kehitystä tuetaan monipuolisesti. Lapset osallistuvat leikkiin, liikuntaan, ulkoiluun, satu- ja lukuhetkiin, musiikkiin ja musisointiin sekä käden taitoja harjoittavaan luovaan toimintaan. Päiväkerhossa on ryhmäkohtainen varhaiskasvatussuunnitelma.Lapsen aloitaessa päiväkerhon käydään huoltajien kanssa tutustumiskeskustelu. Lapsen siirtyessä päiväkerhosta esikouluun käydään vanhempien kanssa yhdessä keskustelu havainnoista, miten lapsella on sujunut päiväkerhossa.

Päiväkerhoissamme kiinnitämme huomiota ympäristökasvatukseen, erityisesti kierrätykseen.Ulkona liikkuessamme opettelemme mm. tuntemaan luontoa eri vuodenaikoina. Ulkoilun pakkasraja on -12 astetta.

Päiväkerhot kestävät 2 ½-3 tuntia ja kokoontuvat  kaksi kertaa viikossa, aamu- tai iltapäivisin. Kerhovuosi alkaa elokuussa ja jatkuu toukokuun loppupuolelle.  Koulujen lomien aikana ei ole kerhoja.

Päiväkerhot ovat maksullisia niille lapsille, jotka eivät kuulu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Maksu on 40 e /kk/ lapsi.

Syksyn 2020 ryhmiin hakeminen 1.2.-30.4.2020. Lomake löytyy tämän sivun alaosasta.

Syksyllä 2020 uutta toimintaa Taaperoille. Oma päiväkerho, johon  ilmoittautuminen on 1.-30.4.2020 tästä linkistä. Katso Taapero- päiväkerhon esite.

Kerholaiset reput selässä Eila-tädin kanssa ulkona.
Päiväkerholaisia Otavassa.

Kerhopaikat, kevät 2020

Anttola seurakuntatalo, Mikkelintie 31.
Haukivuori seurakuntatalo, Keskustie 53.
Keskusta srk-keskus Kuuttitupa, Savilahdenkatu 20. Ma ja ti klo 12.15–15.15
Kiiskinmäki Kiiskinmäenkatu 2. Aamupäiväryhmä ma ja ti klo 9–11.30, iltapäiväryhmä ma ja ti 12.30–15
Launiala Huuhkajankatu 1. Aamupäiväryhmä ma ja ti klo 9–11.30, iltapäiväryhmä ma ja ti klo 12.30–15
Lähemäki srk-talo, Paukkulantie 27.
Otava seurakuntatalo, Puulantie 21.
Rantakylä Jokipolku 1.
Ristiina seurakuntakeskus, Kissalammentie 3.
Rouhiala Rouhialankatu 49.

Kerhopaikat, syksy 2020

Anttola seurakuntatalo, Mikkelintie 31.
Haukivuori seurakuntatalo, Keskustie 53.
Keskusta srk-keskus Kuuttitupa, Savilahdenkatu 20.
Kiiskinmäki Kiiskinmäenkatu 2.
Launiala Huuhkajankatu 1.
Lähemäki srk-talo, Paukkulantie 27.
Otava seurakuntatalo, Puulantie 21.
Rantakylä Jokipolku 1.
Ristiina seurakuntakeskus, Kissalammentie 3.
Rouhiala Rouhialankatu 49.
Tupala Mäkituvantie 2 F 26.

Kerhopistekartta

Päiväkerhoesite