Pappien blogi

Tällä sivulla voit lukea viikoittain vaihtuvan pappien blogin. Seurakuntamme papit kirjoittavat kaikesta maan ja taivaan väliltä. Aiemmat blogikirjoitukset voit selata vasemmalta löytyvästä listasta.

Pääsiäinen syksyllä

Vietämme pääsiäistä keväällä, kun valo alkaa lisääntyä. Myös syksyllä on pääsiäinen, syksyn pääsiäinen, jonka aihekin on ”Jeesus antaa elämän”. Juuri syksyllä me tarvitsemme muistutuksen siitä, että vaikka pimeys lisääntyy ja ilmatkin pian viilenevät, emme ole yksin. Meillä on ylösnoussut Herra, joka kulkee aina kanssamme. Me vain tarvitsemme luottamusta häneen.

Sunnuntain evankeliumissa kerrotaan siitä, kuinka Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista. Ihmettelemme, miksi, kuolihan Lasarus kuitenkin myöhemmin. Jeesus itse vastasi tähän:

”Minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat Sinun lähettäneen minut.” Martalle hän sanoi: ”Joka uskoo minuun, saa elää, vaikka kuoleekin.”

Jeesus haluaa vahvistaa uskoamme häneen. Hän antaa elämän täällä ja kerran perillä.

Taru Kettunen, seurakuntapastori

Pappien blogi