Suuremmat voimat

Mitä ovat meitä suuremmat voimat?

Sarjakuvassa Jaska Jokunen ja Eppu ovat leirillä, tähtitaivaan alla. Jaska miettii mielessään ufoja ja kysyy Epulta:” Ovatko suuremmat voimat koskaan yrittäneet ottaa sinuun yhteyttä?” Eppu miettii ja vastaa: ”Kyllä, äiti yritti soittaa tänä aamuna.”

Suurempi voima voi olla tietysti äiti tai isä tai joku meitä voimakkaampi ihminen.

Minulle kuitenkin tulee mieleen kaksi asiaa: luonnonvoimat ja Taivaallinen Isämme.

Luonnonvoimista pelkäsin lapsena ukkosta. Pelottava jyminä ja äkäisesti välähtävät salamat nostivat niskakarvat pystyyn. Nyt pelottaa ilmaston nopea muuttuminen. Toivon, että kyseessä ovat sellaiset suuret voimat, joihin voisimme vielä vaikuttaa, jokainen omalla kohdallaan ja kaikki yhdessä. Luomakuntamme voimat paitsi pelottavat myös herättävät kunnioitusta ja antavat mittasuhteita elämään. En hallitse kaikkea, en luonnossa enkä omassa elämässänikään.

Taivaallinen Isämme on todellinen ”Suurempi voima”. Voi sanoa myös ”Suurin voima”. Hänen siunauksensa voima on suurempi kuin Tähtiensodan ”May the force be with you”.

 Jumalan suuruus tulee esiin erityisesti Hänen rakkaudessaan. Korinttilaiskirjeessä kuvataan rakkautta näin” Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii”

Sinä olet rakastettu, suurimman voiman syliin suljettu.

Jaana Pietiläinen