Kirja-arvostelu

Pyhästä hengestä muutos lähtee

Kati Kemppainen

Suomen Lähetysseura

On suuri ilo päättää joulukuussa 1995 alkaneet kirja-arvosteluni Pyhää Henkeä käsittelevään kirjaan. Tämä on kirja-arvostelu numero 200.

Kirjan tekijä lähestyy aihetta näkökulmasta, joka on hyvin armollinen. Sinulle, joka aristelet  puhetta Pyhästä Hengestä, suosittelen kirjaa lämpimästi. Kirjan taustana on maaliskuussa 2018 Tansanian Arushassa pidetty Kirkkojen maailmanneuvoston kansainvälinen konferenssi. Kokemus Pyhän Hengen muuttamasta voimasta on todellisuutta Afrikan kirkkojen parissa. Alusta alkaen kirkko on toiminut tässä elämässä marginaalissa olevien ihmisten parissa. Puhutaankin marginaalista nousevasta missiosta.

Kirkolla on toivoa. Kirja antaa innostavia näkökulmia tulevaisuuteen. Ristin kantamisesta puhutaan haavoittuneena olemisena ja toisten palvelemisena tämän haavoittuneisuuden kautta. Pyhä Henki on avain tulevaisuuteen. Löydät myös paljon vihjeitä ja ohjeita rukouselämääsi. Kiitän teitä, jotka olette kulkeneet nämä vuodet yhdessä lähetyskirjojen maailmassa. Lähetyksen Herra elää ja vaikuttaa edelleen!

Mauri Laine

Kirjan kannessa ranta, jossa kiviä ja niissä erilaisia tekstejä, mm. rakkaus, elämä, katumus, muutos.