Rakkauden laki

Takavuosina TV:ssä Eko-mies jakoi ohjeita parempaan maailmaan ja päätti opetuksensa huudahdukseen: ”…ja maailma pelastuu!” No ihan hetkessä mikään ei tapahdu. Nimittäin, Jeesuskin jakoi ohjeita aikalaisilleen. Hänen ohjeensa voisi kiteyttää lauseeseen: ”Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille!” Vaikka siitä on jo pari tuhatta vuotta ei sanoma ole muuttunut. Maailma muuttuisi, jos kaikki toteuttaisi Jeesuksen ohjetta. Vielä ei ole muuttunut.

Muutos tapahtuu vain meidän yhteisellä päätöksellä. Jokaista ihmistä tarvitaan sen päätöksen toteuttamiseen. Vain toimimalla yhdessä ja lähimmäinen huomioiden, voimme todella muuttaa maailmaa. Se toiminnan muutos yhteisvoimin pätee kysymykseen ilmaston muutoksesta, väkivallasta, rikollisuudesta, nälänhädästä, ympäristön roskaamisesta, käytännössä mistä vain. Muutos lähtee aina minusta ja sinusta. Omaa käytöstä on aina kaikkein helpointa muuttaa. Oma hyvä toiminta on aina esimerkki toisille ja sitkeys palkitaan.

Raamatussa profeetat ja erityisesti evankeliumeissa Jeesus haastoivat aikalaisensa muutokseen. Oma muutos on aina myös muutos lähimmäinen huomioiden. Se on askel parempaan maailmaan. ”Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille.”

 

Osmo Luukkonen