Tartu hetkeen

 

Oikea ajoitus on tärkeää. Varsinkin, jos on aikeissa sopia riitansa puolisonsa kanssa. Hetkessä eläminen on vaikeaa. Usein kannattaa edetä suunnitelmien ja harkinnan kautta. Helposti luulemme, että se mikä minusta nyt tuntuu hyvältä, on oikein ja hyväksi. Entä, jos se mikä toimii, onkin oikein.

Jeesuskin korosti oikean hetken merkitystä. Jumalasuhteessa olemme täysin riippuvaisia siitä, että Hän lähestyy meitä. Jumalan läsnäolon etsiminen on tärkeää. Harmittaa joskus, kun puhutaan vain siitä, että Hän on kerran kasteessa lähestynyt meitä. Tapahtuuko enää mitään? Pyhän Hengen tarkoitus on tehdä Jeesus uskossa meille eläväksi ja läsnä olevaksi.

Minulta on vienyt pitkän ajan tajuta, että kristityn elämässäni ei ole kyse minusta, vaan Hänestä. Tämänkin tajusin vasta monien armollisten hetkien jälkeen.

Monen mielestä aamu on ihmisen paras hetki. Paitsi ehkä ei pikkulapsiperheissä. Joskus aamulla rukoillessa, pääsen kohoamaan arjen huolien yläpuolelle. Silloin uskon, että tästä tulee hyvä päivä!

 

Markku Liukkonen