Pappien blogi 28.5.2021

Ei hätää

Jeremian kirjassa verrataan onnetonta ihmistä kasviin, joka ei saa vettä: ”Mies, jonka sydän luopuu Herrasta, on kuin piikkipensas, joka yksin kituu kivierämaassa, missä kukaan ei asu.” Hän on siis kieltäytynyt Taivaallisen Puutarhurin avusta. Hän kyllä näyttää sinnittelevän elossa, mutta piikikkäänä kituen.

Vastaavasti ihminen, joka luottaa Herraan, on kuin puron partaalle istutettu puu, joka kurottaa juurensa veteen. Se ei pelkää helteen saapumista ja sen lehdet pysyvät syvän vihreinä. ”Vaikka tulee kuiva vuosi, ei sillä ole mitään hätää, silloinkin se kantaa hedelmää.” Kyse on siitä, mihin suuntaan ihminen ojentautuu. Jumalan apuun turvautuva saa aina uutta voimaa pyhästä Sanasta.

Jokainen joutuu kohtaamaan kriisejä, joskus pahojakin helteitä. Niihin on hyvä varautua etukäteen. Kannattaa pyytää Taivaallista Puutarhuria ajoissa apuun. Joka on janoissaan, saa häneltä lahjaksi elämän vettä, Pyhän Hengen virkistystä. Niinkin voi jo tänä kesänä käydä, että elämäsi herää uuteen hengelliseen kasvuun.

 

Pirjo Palm