Uutislistaukseen

Piispan pääsiäistervehdys: Ylösnousemus ylittää ymmärryksen

Hiljaisen viikon alla saamme käydä kulkemaan Jeesuksen kärsimysmatkaa kohti ylösnousemuksen ihmettä. Piispa Seppo Häkkinen muistuttaa pääsiäistervehdyksessään, että pääsiäisen sanomaan saa suhtautua yllätyksenä - järjen ja kokemuksen ylittävänä tapahtumana. Ylösnousemus on ihme, jolle ei ole vertaa koko maailmankaikkeudessa!

Seppo_Hakkinen_Seppo_Sirkka.jpg

Kuva: Seppo Sirkka

Kristus on ylösnoussut! Tämä sanoma on kristillisen uskon ydin ja perusta. Ilman ylösnousemusta ei olisi kristinuskoa, ei myöskään toivoa elämästä kuoleman jälkeen. Kuolemallaan Kristus voitti kuoleman ja ylösnousemuksellaan hän sinetöi voiton.

Jeesuksen lähimpien oli vaikea käsittää tapahtunutta. Johannes kertoo evankeliumissaan kahden opetuslapsen tulleen tyhjälle haudalle. ”Vielä he näet eivät olleet ymmärtäneet, että kirjoitusten mukaan Jeesus oli nouseva kuolleista.” (Joh. 20:9).

Evankeliumit eivät epäröi kertoa opetuslasten ja koko Jeesuksen lähijoukon epäilyistä. Se tulee vahvasti esille. Opetuslasten hämmennys ja epävarmuus on lohdullista.

Onneksi meidänkään ei tarvitse ymmärtää ylösnousemuksen ihmettä järjellämme. Ymmärryksemme tai ymmärtämättömyytemme ei lisää tai poista Jeesuksen pelastusteosta mitään.

Pääsiäisen tapahtumissa on kyse siitä, mitä Jumala on tehnyt. Pääsiäisen sanoma on yllätys, järjen ja kokemuksen ylittävä tapahtuma. Ylösnousemus on ihme, jolla ei ole vertaa koko maailmankaikkeudessa. Sitä voi vain ihmetellä, kiittää ja ylistää.

”Jeesus elää, Herrani! Hänessä on kaikki luotu, minullekin iäksi elämä ja armo suotu. Minkä Herra vakuuttaa, siihen tahdon uskaltaa.” (Virsi 99:2).

 

Seppo Häkkinen

Mikkelin hiippakunnan piispa

2.4.2023 08.59