Uutislistaukseen

Pekka Särkiö ja Mari Parkkinen etenevät Mikkelin piispanvaalin toiselle kierrokselle

Toinen vaalikierros järjestetään kesäkuun 16. päivä. Vaalikeskustelu käydään kauppakeskus Stellassa 8. kesäkuuta kello 18.

Piispaehdokkaiden saamat prosenttiosuudet piirakkadiagrammina

Kuva ehdokkaista ja äänten jakautumisesta ehdokkaiden kesken.

Vt. kirkkoherra Pekka Särkiö ja kirkkoherra Mari Parkkinen etenevät toiselle vaalikierrokselle torstaina 25.5. pidetyssä Mikkelin hiippakunnan piispanvaalissa. Alustavan ääntenlaskennan mukaan Särkiö sai 25,9 prosenttia ja Parkkinen 45,2 prosenttia annetuista äänistä ensimmäisellä vaalikierroksella. 

Alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat neljän ehdokkaan kesken seuraavasti: vt. kirkkoherra Pekka Särkiö sai yhteensä 256 ääntä (25,9 %), kirkkoherra Sammeli Juntunen 213 ääntä (21,6 %), kirkkoherra Mari Parkkinen 447 ääntä (45,2 %) ja kansliapäällikkö Pekka Huokuna 72 ääntä (7,3 %). Vaalin äänestysprosentti oli 88,6. 

Tulokset vahvistetaan maanantaina 29.5. kello 10 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa. Piispanvaalissa on 1115 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. 

Vuonna 1963 syntynyt Pekka Särkiö on koulutukseltaan teologian tohtori. Hän toimii Kangasniemen seurakunnan vt. kirkkoherrana ja on toiminut kenttäpiispana vuodesta 2012 vuoden 2023 tammikuun loppuun asti. Särkiö on ollut myös mm. Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra. Pekka Särkiö on vihitty papiksi vuonna 1989. 

Vuonna 1971 syntynyt Mari Parkkinen on koulutukseltaan teologian tohtori. Hän on toiminut vuodesta 2021 Imatran seurakunnan kirkkoherrana. Aikaisemmin Parkkinen on ollut mm. seurakuntapastorina Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa. Mari Parkkinen on vihitty papiksi vuonna 2010. 

Rovastikunnittain annetut äänet voi katsoa Mikkelin hiippakunnan piispanvaalisivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Toinen vaalikierros on 16.6. 

Mikkelin piispanvaalin toinen kierros Pekka Särkiön ja Mari Parkkisen kesken käydään 16.6.2023. Vaalipäivän aikataulu on samanlainen kuin ensimmäisellä vaalikierroksella.

Toisen kierroksen ehdokkaiden välinen vaalikeskustelu järjestetään Mikkelissä Kauppakeskus Stellassa torstaina 8.6.2023 kello 18. Vaalikeskustelun juontavat Mikkelin hiippakunnan emeritus asiantuntijat Ulla-Maija Harju ja Ari Tähkäpää. Keskustelu striimataan hiippakunnan YouTube-kanavalla. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1. syyskuuta 2023. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Mikkelin tuomiokirkossa sunnuntaina 3. syyskuuta. 

Lisätiedot piispanvaalista:  Mikkelin hiippakunnan piispanvaalisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä    

Toiselle kierrokselle päässeiden ehdokkaiden vaalisivut:   2. Pekka SärkiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä 4. Mari ParkkinenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

26.5.2023 09.13