Uutislistaukseen

Diak alkaa kouluttaa Jyväskylässä diakoneja ja kirkon nuorisotyönohjaajia

Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa diakonien ja kirkon nuorisotyönohjaajien kouluttamisen Keski-Suomessa. Koulutukseen voi hakea korkeakoulujen yhteishaussa 13.–27.3.2024. 

Nuoria istuu ympyrässä salissa

Diakilla teoriaopinnot voi suorittaa etänä, mutta käytäntö opitaan työelämän aidoissa ympäristöissä. Kuva: Aura Vuorenrinne

Sosiaali- ja terveysalalla on kaikkialla työvoimapula, myös Itä- ja Keski-Suomessa. Lisäksi kirkon piiristä on viestitty ilmenneistä rekrytointivaikeuksista.  

Diak on kouluttanut diakoneja ja kirkon nuorisotyönohjaajia jo vuosien ajan eri kampuksillaan, ja haluaa tuoda panoksensa työvoimapulan helpottamiseksi liikkuvan koulutus- ja kehittämisyksikkö DiakHub Itä-Suomen avulla. DiakHub Itä-Suomi kouluttaa Itä- ja Keski-Suomessa uusia sosiaali-, terveys- ja kirkon alojen ammattilaisia. 

– Tämä tarkoittaa sitä, että tuomme laadukasta korkeakoulutusta ja tutkimus- ja kehittämistoimintaa sinne, missä sille on tarvetta työelämän toiveiden mukaan, kertoo Diakin koulutuspäällikkö Jussi Murtovuori.  

DiakHub Itä-Suomen koulutusyksikkö mahdollistaa sen, että ensi syksynä Jyväskylässä alkavat uudet sosionomi (AMK), diakoniatyö sekä sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö -koulutukset, joihin voi hakea kevään toisessa yhteishaussa 13.–27.3.2024.  

Teoriaa joustavasti etänä – käytäntöä paikan päällä oppien 

DiakHub Itä-Suomen koulutukset ovat verkkopainotteisia monimuotokoulutuksia.  

− Teoriaopinnot voi siis suorittaa etänä ja käytäntö opitaan laadukkaasti oppien paikan päällä joko alueen oppilaitoksissa tai työelämän aidoissa ympäristöissä, Murtovuori kuvailee. 

Koulutusten toteutustapa vahvistaa opetuksen työelämälähtöisyyttä, yhteisöllisyyttä ja ammatillista kasvua opintojen aikana. 

− Tavoitteenamme on, että opiskelijat ja alalla työskentelevät kohtaavat toisensa. Näin myös työnantajilla on mahdollisuus rakentaa hyviä suhteita tulevien ammattilaisten suuntaan jo opintojen aikana ja sitouttaa heitä jatkossa töihin omaan organisaatioonsa. 

Itä- ja Keski-Suomen koulutus- ja työvoimatarpeita on mietitty yhdessä mm. kaupunkien, hyvinvointialueiden, seurakuntien ja hiippakuntien kanssa. Uudella koulutusmallilla pyritään turvaamaan tulevaisuuden diakoniatyöntekijät ja kirkon nuorisotyönohjaajat alueella. 

− Tärkeintä on, että haluamme kouluttaa alueelle kohtaamisen ammattilaisia, jotka tekevät työtään laadukkaasti ja kohtaavat asiakkaat hyvin. Tästä pidämme tiukasti kiinni, Murtovuori tiivistää. 

Diakin kirkon alan koulutuksista saa aina kaksoiskelpoisuuden, ja opiskelijoilla on laajat mahdollisuudet työllistyä.  

Lisätietoa yhteishausta löytyy Diakin verkkosivuilta osoitteesta diak.fi/yhteishaku.  

Thu Mar 14 14:07:29 EET 2024