Uutislistaukseen

Lähemäellä räppiä yhteisvastuun hyväksi

”Kaikil ei oo varaa käydä kouluu./ Olit sitte lähellä Turkanaa tai Ouluu./ Köyhyys on painajaista universaalisti./ Ei sun tarvii olla mikään puistokemisti.”
Konemusiikki-artisti Some-E eli Sami Jumppanen kaksitasoisen urkusoittimen ääressä.

Some-E työssään.

Siinä pätkää Lähemäellä 24. maaliskuuta ensiesityksen saavasta Yhteisvastuuräpistä ”Auttaminen on ihanaa”. Räpin takana on pitkän linjan konemusa-artisti Some-E a.k.a. Sami Jumppanen sekä ennestään tuntematon räppäri MC 5PiN, jonka identiteetti on pidetty tarkoin salassa.

- Yhteistyömme alkoi jo viime vuonna, kun viimeistelin dark ambient –levyäni ja Sami oli tukemassa ja tuotannollisena apuna. Meitä yhdistää old skool –teknon fanitus, kun ollaan oltu nuoria tai nuorehkoja 90-luvun alussa. Jotenkin tuo yhteisvastuuräppihomma lähti vaan etenemään, kun mietin, miten voisi keräystä mainostaa uudella tavalla. Sosiaalikriittistäkin räppiä tehdään paljon – onneksi. Räppiä olen toki tehnyt aiemminkin, en vaan niin paljon suomeksi, MC 5PiN selostaa.

Sunnuntaina 24. maaliskuuta järjestettävä ”Runoa, laulua ja räppiä” on tilaisuutena hassu hybridi. Pääosan valokeilasta varastaa Mikkelin Laulusiskot, joka esittää tilaisuuden aikana suomalaisten runoilijoiden teksteihin perustuvia lauluja, tuttuja hengellisiä lauluja sekä runoja.

Myös yhteislaulua on tarjolla paikalle tulleille sekä lopuksi kahvit. Tarjolla on myös tietoa Yhteisvastuukeräyksestä. Esiintyjät lupaavat, että räppi voidaan vetää encorenakin vielä, jos joku sitä toivoo.

- Kannattaa tulla mestoille ihan vaan senkin vuoksi, että pääsee tekemään hyvää. Se on jo hyvä syy lähteä liikkeelle, MC 5PiN toteaa.

***

Laulua, runoa ja räppiä Yhteisvastuun merkeissä su 24.3. kello 15. Lähemäen seurakuntatalossa. Lisätietoja pappi Petteri Kilpeläinen  [email protected] tai p. 0400 143 254.

12.3.2019 16.22