Mikkeli tuomiokirkko on tiekirkko

Mikkelin tuomiokirkko on tiekirkko 2020

2.6.2020 17.57 Mikkeli tuomiokirkko tiekirkko

Mikkelin tuomiokirkko avataan opaspalveluineen  vierailijoille 1.6.-31.8.

Arkipäivisin kirkko pn auki joka päivä kello 10-18 välillä. Sunnuntaisin pidetään jumalanpalvelukset klo 10.  Tämä jatkaa suosittua tiekirkkopalvelua. Muut Mikkelin kirkon pysyvät suljettuina arkipäivisin, mutta sunnuntaisin niissäkin on avoimet jumalanpalvelukset kello 10. Muihin kirkkoihin voi erityistapauksissa tilata kirkkoherranvirastosta opastuksia ryhmille (ei siis yksittäisille henkilöille).

Mikkelin Tuomiokirkko on Suomessa kymmenen eniten vieraillun kirkon joukossa. Vuonna 2019 oli yli 20 000 turistivierailua. Tässä mielessä avaamista pidetään perusteltuna, koska matkailun arvioidaan vilkastuvan kesäaikana. Kirkossa tulee kuitenkin olemaan selkeät ja tiukat turvallisuus- ja hygieniamääräykset ohjeineen. Myös oppaiden fyysiset kontaktit vierailijoihin on rajattu ohjeistuksella.

Mikkelin kirkkoherranvirasto palvelee toistaiseksi vain sähköpostitse ja puhelimitse ma-pe klo 9-11 ja 12-14. :

kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi ,  p. 0400 143 300.