Uutislistaukseen

Kohta saa taas laulaa!

Kauneimmat joululaulut ja joulukirkot tänä vuonna erikoisjärjestelyin

16.11.2020 09.38

Kauneimmat joululaulut pidetään Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa tänä vuonna erityisin järjestelyin.

Koronarajoituksista johtuen useimpiin kirkkoihin voidaan ottaa sisälle vain rajoitettu määrä ihmisiä. Joulukirkot ja hartaudet voidaan järjestää kirkkotiloissa, koronarajoitukset huomioon ottaen.

Kauneimmat joululaulut ulkotiloissa

Kauneimpien joululaulujen paikkoina ovat muun muassa Urheilupuisto, Kirkkopuisto ja Mikkelipuisto. Kokoontumiset järjestetään kuin picnic, jolloin voi ottaa omat lämmikkeet ja eväät mukaan. Paikalla on tuttuun tapaan tarjolla lauluvihkot. Erikoisuutena on Pitäjänkirkon non stop -laulut, jossa puolen tunnin välein sopiva määrä ihmisiä voi käydä kirkossa sisällä laulamassa ja muut voivat sillä aikaa nauttia pihalla seurakunnan tarjoamaa glögiä ja pipareita.

 

Joululaulut ja joulumusiikki kajahtavat Pitäjänkirkossa – Hae lippu tapahtumaan!  

Suosituin Kauneimmat Joululaulut- tilaisuus Mikkelissä on ollut perinteisesti Pitäjänkirkossa. Viime vuonna sinne ahtautui täysi huone: yli 1800 innokasta laulajaa. Tänäkin vuonna Mikkelin kaupunginorkesteri esiintyy Pitäjänkirkossa tiistaina 8.12. Erikoisjärjestelyinä sisään voidaan ottaa 400 ihmistä pääsylipulla. Tätä varten seurakunta jakaa 400 nopeimmalle maksuttoman pääsylipun tapahtumaan. Lipun/liput voi noutaa Mikkelin seurakuntakeskuksesta, os. Savilahdenkatu 20, tiistaina 1.12. klo 13-18 sekä perjantaina 4.12. klo 13-18.  

Pitäjänkirkon tilaisuus striimataan nettiin. Sitä voit seurata esimerkiksi kotoa käsin seurakunnan YouTube-kanavalta, Kauppakeskus Stellan Jätti-screeniltä tai seurakuntakeskuksen Ristimäkisalissa. Myös muita yhteisöllisiä kokoontumispaikkoja lähetyksen seuraamiseen on suunnitelmissa, onhan mukavampaa olla yhdessä joululaulujen ääressä. Tarkempia tietoja tulossa lähempänä ajankohtaa.


Jouluaaton hartaudet ulkona, jouluaamun jumalanpalvelukset sisällä

Joulukirkot pidetään sisällä kirkoissa, joissa noudatetaan koronaohjeita. Samoin laulaminen pidetään turvallisissa rajoissa. Poikkeuksena suosituimmat jouluaaton 24.12. hartaudet iltapäivällä kaikissa kirkoissa kirkkopihalla. Jouluaamun jumalanpalvelukset ovat kirkoissa sisällä. 

 

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta tiedottaa myöhemmin tarkemmin tilaisuuksien mahdollisista muutoksista. Tähän vaikuttavat koronatilanteen tuomat sen hetken säännöt. Päivän tilanteen näkee tapahtumakalenteristamme mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi/tapahtumat