Uutislistaukseen

Keskipäivän musiikkihetki

Tuomiokirkossa soi Schumannin “Dichterliebe” 
 

Mikkeli tuomiokirkko keskipäivän musiikissa

Mikkeli tuomiokirkko (kuva: Veikko Hiiri)

Torstaina 29.7. esitettiin Tuomiokirkon keskipäivän konsertissa Robert Schumannin sarja “Dichterliebe -runoilijan rakkaus” op. 48.  Mikkeliläissyntyinen Alix Parkkinen lauloi tunteikkaasti ja väkevästi. Usein laulusarja kuullaan miesäänten esityksinä. Nyt runsaslukuinen yleisö sai nauttia sopraanon tulkinnoista. Muusikkoparina oli joensuulaislähtöinen pianisti Mirva Helske. Lied on nimenomaan pianistin ja laulajan yhteistaidetta. 

Taiteilijoiden musisoinnissa kiinnitti huomion herkät vivahteet ja ajoittain vahva, jopa voimakas laulaminen. Tuomiokirkon hieman kolkko akustiikka täyttyi helposti esiintyjien sävelistä. Muusikot kuuntelivat toisiaan herkällä korvalla ja reagoivat pieniinkin nyansseihin. Uskoisin Parkkisen lyyristyyppisen sopraanon kehittyvän tulevaisuudessa dramaattisempaan suuntaan. Helsken pianismi oli sävykästä ja uumoilen, että hänellä tulee olemaan paljon annettavaa myös soolouralla. Molemmat taiteilijat ovat opiskelleet Keski-Euroopassa ja se kuului tulkinnoissa. 

Torstain keskipäivän musiikin viimeinen konsertti kuullaan tuomiokirkossa 5.8.  klo 12.. Tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Jouni Vaaja johtaa perustamaansa kamarikuoro Comesia. 

Veikko Hiiri
 

 

Alix Parkkinen ja Mirva Helske

30.7.2021 11.45